Salut! După experienţa de acum 3 luni, am compus o listă cu 5 motive pentru care să te tunzi chel. Majoritatea, chiar dacă involuntar, sunt luate din propria experienţă. (Pentru cine este curios: După aproximativ o lună părul ajunge la aceeaşi dimensiune ca şi atunci când te tunzi 1).

P1070016

  1. Ca să faci o schimbare în viaţa ta

Cel puţin o dată în viaţă simţi cu tărie nevoia de a face o schimbare mare în viaţa ta. Fie că te-ai plictisit de acelaşi aspect exterior, fie că eşti în aceeasi postură cu Don Baxter în featuring-ul cu Smiley (“Mă deranja părul, d-aia m-am tuns chel”), a-ţi elimina de tot podoaba capilară este unul dintre cele mai inspirate lucruri pe care le poţi face.

În plus, vei vedea după ce numai ai păr că absolut tot ce intră în contact cu capul tău o să se simtă absolut diferit. De la senzaţia ploii pe pielea proaspătă până la capurile date accidental în hotă/mobilă/uşă etc. totul o să fie la un cu totul alt nivel.

  1. Ca să arăţi un semn de respect pentru persoanele cu cancer

În acelaşi timp donând bani pentru caritate: este o practică foarte răspândită în vestul Europei. Oricine te întreabă de ce ai făcut un astfel de lucru (?!) îi explici frumos motivele tale şi îl îndrumi să facă la fel. Te-ar mira, dar funcţionează şi lumea apreciază.

  1. Ca să economiseşti timp

Fără păr în cap numai ai nevoie de timp să te piepteni în fiecare dimineaţă şi să petreci timp în faţa oglinzii gândindu-te în ce parte vrei să îţi stea părul în ziua respectivă sau dacă arăţi suficient de bine (arăţi, îţi zic eu! ;), fiindcă, ghici ce – capul tău va arăta mereu la fel. Din aceleaşi motive diferite grupuri precum armata SUA şi călugării tibetani au aplicat acest principiu.

  1. Ca să îţi schimbi aspectul exterior

Nenumărate celebrităţi internaţionale, mai ales bărbaţi, în loc să-şi ascundă slăbiciunea (din cauza vârstei), au ales să se mândrească cu ea. Tupac, Michael Jordan, Bruce Willis, Patrick Stewart, Demi Moore, Britney Spears sunt puţine dintre exemplele care au decis să rămână fără păr într-un anumit moment din viaţa lor.

În plus, prietenii vor spune că arăţi mult mai respectabil şi/sau cu un ton mai serios. Mie îmi spuneau “bouncer” (securitatea din club) sau “bombardier”. Hahaa.

  1. Ca să nu mai cheltui bani la frizer

Deşi nu sunt adeptul unui stil de viaţă extraordinar de modest, având şi eu “plăcerile mele vinovate”, am economisit fără să vreau puţini bănuţi fiindcă m-am tuns singur acasă. Dacă acest motiv îţi face cu ochiul, dar nu vrei să faci “pasul cel mare”, atunci poţi să îţi cumperi o maşină de tuns şi să te tunzi singur acasă. Cunosc mai mult de 5 persoane care fac exact acelaşi lucru.

before and after

La final de articol vă las cu o fotografie: before & after (almost). Fiindcă a fost prima mea experienţă de acest gen am simţit nevoia să o înregistrez pe cameră, ceea ce vă recomand şi vouă. Rămâne o amintire super!

p.s: Dacă ţi-a plăcut articolul, te poţi înregistra la newsletter în colţul din dreapta sus. Mă ţine motivat!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *